Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Δίκες εξπρές για 6.000 συμβασιούχους του δημοσίου και των ΟΤΑ

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν συζητηθεί όλες οι υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Με τις νέες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης ουσιαστικά δίδεται οριστικό τέλος στην παραμονή των συμβασιούχων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω προσωρινών διαταγών και ασφαλιστικών μέτρων.

Η απόφαση θα οδηγήσει άμεσα εκτός δημοσίου πολλούς από τους περίπου 6.000 συμβασιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Βάσει της απόφασης επιχειρείται να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Πρόκειται για αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» και αγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο».

Έτσι υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου