Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σήμερα εγκρίνεται η εκταμίευση της δόσης

Την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της Ελλάδας θα επιβεβαιώσει σήμερα σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη το Euroworking Group και κατόπιν αναμένεται και τυπικά πλέον να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου. Και το τελευταίο προαπαιτούμενο, που αφορούσε την ένταξη σε διαθεσιμότητα και των 245 εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων με μεταπτυχιακό και διδακτορικό εντάχθηκε στους νόμους του κράτους με τη χθεσινή ψήφισή του, που ωστόσο δεν έγινε αναίμακτα για την κυβέρνηση, αφού οι πρώτες διαρροές στην κοινοβουλευτική της ομάδα είναι γεγονός.

Στο μεταξύ, σε έκθεσή του το ΔΝΤ απευθύνει νέες συστάσεις για περαιτέρω αύξηση της ελαστικότητας στην αγορά εργασίας και μείωσης του κόστους εργασίας. Το ταμείο, που τη Δευτέρα αποφασίζει για την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. για την Ελλάδα, αναγνωρίζει τη «σημαντική πρόοδο» υπογραμμίζοντας τις «μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας, τονίζει, όμως, ότι απαιτούνται και νέες παρεμβάσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, δείχνοντας προς νέα μείωση μισθών και νέες ανατροπές στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση λέγοντας πως τη δεχθήκαμε γιατί δεν επηρεάζει τους στόχους του 2013, τονίζοντας πάντως το προσωρινό του χαρακτήρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου