Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Β. Παπαγεωργόπουλος: «Υπεξαιρέσεις γινόντουσαν πολύ πριν εκλεγώ δήμαρχος»


Στοιχεία, για τα οποία υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν την αθωότητά του, έδωσε σήμερα εκ νέου στη δημοσιότητα ο έγκλειστος στις φυλακές πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Πρόκειται για στοιχεία που, όπως επισημαίνει, πιστοποιούν πως υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες γινόντουσαν στο δήμο Θεσσαλονίκης «αποδεδειγμένα» και προτού ο ίδιος εκλεγεί δήμαρχος.


Ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης – μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης, και εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών. Στο προσωπικό του ιστολόγιο στο διαδίκτυο –όπου «μετράει» τις μέρες της «άδικης», όπως υποστηρίζει, φυλάκισής του– ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σήμερα εκ νέου στην καταδίκη του και θέλησε να παρουσιάσει στοιχεία για την αθωότητά του.

«Αποδεδειγμένα υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες υπήρχαν πολύ πριν ορκιστώ δήμαρχος. Οι όποιες υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες επί των ημερών μου αποκαλύφθηκαν», υπογραμμίζει στη νέα του ανάρτηση στο ιστολόγιο ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Ο ίδιος σημειώνει ότι φέρνει στη δημοσιότητα ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για το έτος 1998, δηλαδή πριν εκλεγεί δήμαρχος.

Πρόκειται, όπως αναφέρει, για τον έλεγχο της οικονομικής επιθεωρήτριας Αν. Τσεμπερά στο έτος 1998, που βρήκε δύο πλαστά παραστατικά, ένα τον Φεβρουάριο του 1998 ύψους 39.662.269 δραχμών και ένα τον Ιούλιο του 1998 ύψους 19.051.597 δραχμών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο, και η ίδια η κ. Τσεμπερά είχε επισημάνει ότι τα δύο εν λόγω πλαστά παραστατικά δεν αφορούν στη δημαρχία Παπαγεωργόπουλου.

«Οι όποιες υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες επί των ημερών μου αποκαλύφθηκαν, απολύθηκε σε χρόνο ρεκόρ ο επίορκος υπάλληλος, δεσμεύθηκε σε 48 ώρες όλη η περιουσία του, μηνύθηκε από εμένα τον ίδιο μέσα σε 9 ημέρες και εν πάση περιπτώσει έγιναν ταχύτατα από πλευράς δήμου όλα όσα προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία. Λάθος λοιπόν η απόφαση του δικαστηρίου. Άδικα σπιλώθηκε το όνομά μου. Άδικα βρίσκομαι ακόμη στην φυλακή», καταλήγει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.


Αντιγραφή από Egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου