Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ν. Έβρου: Παράταση για τη συγχώνευση των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμότειχου



Την παράταση της συγχώνευσης των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου σε ένα νοσοκομείο με την ονομασία Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου μέχρι και 31 Μαρτίου του 2013 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στον Διευθυντή της 4ης ΔΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Θρασύβουλο Βεντούρη και στο διοικητή Νίκο Ραπτόπουλο κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης του έτους που πραγματοποίησε πρόσφατα μαζί τους.

Σημειώνεται ότι ο νέος οργανισμός ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 31/12/2012 προέβλεπε ότι από 1/1/2013 θα έπρεπε τα δυο νοσοκομεία του νομού να λειτουργούν ως ένα νοσοκομείο, δηλαδή με ένα ΑΦΜ, ένα λογιστήριο ένα γραφείο προμηθειών και ένα γραφείο κίνησης. «Το θέμα της συγχώνευσης προέβλεπε μια προεργασία την οποία όμως δεν προλάβαμε. Θα πρέπει λοιπόν μέχρι και τις 31/3/2013 να κάνουμε όλα αυτά τα οποία δεν προλάβαμε το 2012 ώστε από τις αρχές Απριλίου να λειτουργήσουμε ως ένα νοσοκομείο» σχολίασε στην Ε.Ρ.Α. Ορεστιάδας ο κ. Ραπτόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι τότε θα λειτουργούμε όπως τον προηγούμενο χρόνο δηλαδή με ένα Δ.Σ με ξεχωριστό γραφείο προμηθειών και γραφείο κίνησης».

Εκτός των άλλων θεμάτων στην συνάντηση συζητήθηκαν ο Νέος Οργανισμός του νοσοκομείου καθώς και ο έλεγχος εφημεριών. Όσο αφορά το νέο Οργανισμό, η Διοίκηση του νοσοκομείου επιμένει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το ΕΣΥ αλλά και το Πανεπιστήμιο το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας και τα υπόλοιπα κρεβάτια το οποία παραμένουν κλειστά εδώ και 10 χρόνια. Άλλωστε αυτήν την θέση η διοίκηση του νοσοκομείου αναμένεται να την υποστηρίξει και στην τροποποίηση του Οργανισμού τον οποίο θα καταθέσει νωρίτερα από τις 31 Μαρτίου στο υπουργείο Υγείας.

Εν τω μεταξύ το θέμα των εφημεριών αναμένεται και φέτος να δημιουργήσει τριβές μεταξύ των γιατρών και του υπουργείου, καθώς τα χρήματα που δόθηκαν για τις εφημερίες είναι μειωμένα. Φέτος για κάθε μήνα θα διατίθεται το ποσό των 340.000 ευρώ για τις εφημερίες, ενώ τα προηγούμενα έτη το ποσό αυτό ήταν 540.000 ευρώ. «Η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό είναι ότι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τηρήσουμε αυστηρότατα και χωρίς παρέκκλιση ούτε ένα ευρώ τα χρήματα αυτά τα οποία θα διατίθενται κάθε μήνα», είπε ο κ.Ραπτόπουλος.
Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου