Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ντοκιμαντέρ για τον Μπιλ Κλίντον θα σκηνοθετήσει ο Σκορτσέζε



Ο Μάρτιν Σκορτσέζε θα σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τον τέως Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το τηλεοπτικό δίκτυο HBO το οποίο θα προβάλει την ταινία. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση ο 42ος Πρόεδρος θα συνεργαστεί «πλήρως» με τον φημισμένο σκηνοθέτη.

Ο Σκορτσέζε θα αναλάβει και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα εξερευνήσει πολλές πτυχές της προεδρίας του Κλίντον η οποία διήρκησε από τον Ιανουάριο του 1993 έως το 2001 και παρακολούθησε μια πολύχρονη οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

«Αυτό το ντοκιμαντέρ, υπό την προικισμένη σκηνοθεσία του Μάρτι, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον Πρόεδρο να αναστοχαστεί σε αμέτρητα ζητήματα που τον απασχόλησαν τόσο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του όσο και μετά» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του HBO Ρίτσαρντ Πλέπλερ. Ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που «ο θρυλικός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε και το HBO συμφώνησαν να κάνουν αυτό το φιλμ».

Δεν είναι η πρώτη συνεργασία του πολυβραβευμένου κινηματογραφιστή με το τηλεοπτικό δίκτυο. Ο Σκορτσέζε έχει κερδίσει βραβείο Emmy για το ντοκιμαντέρ του για τον Τζορτζ Χάρισον των Beatles το 2011 (George Harrison: Living in the Material World), ενώ έχει γυρίσει και επεισόδιο της εξαιρετικής τηλεοπτικής σειράς «Boardwalk Empire», στην οποία είναι και παραγωγός.

Από το HBO δεν διευκρινίστηκε αν το ντοκιμαντέρ θα ασχοληθεί με την περιβόητη υπόθεση Λιουίνσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου