Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Υπο αστυνομικη προστασία η οικονομική επιθεωρήτρια για την υπεξαίρεση στον δήμο


Με αστυνομική συνοδεία από τα δικαστήρια αποχώρησε σήμερα η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά που συνέταξε το πόρισμα για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, συνοδεία απαραίτητη σύμφωνα με τον εισαγγελέα, έπειτα από τις αποκαλύψεις που έκανε μετά από 5 ημέρες κατάθεσης για την πολύκροτη υπόθεση.


Η Αναστασία Τσεμπερά κατέδειξε ως συνυπεύθυνους για το έλλειμμα και τους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών, οι οποίοι εξέδιδαν ειδικές εντολές για να μην πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων όταν δεν υπήρχαν χρήματα στα ταμεία.

"Γνωρίζανε ότι υπήρχε οικονομική αδυναμία και δεν πληρώνανε ασφαλιστικές εισφορές και ενώ υπήρχε ρητή εντολή, ο Σαξώνης έπαιρνε τις ίδιες ημερομηνίες μετρητά. Στις 20/12/2005 υπάρχει ειδική εντολή να μην πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές και τρεις μέρες μετά ο Σαξώνης πήρε 96.000 ευρώ", υπογράμμισε η επιθεωρήτρια.

Η κ. Τσεμπερά τόνισε πως και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος γνώριζε για τις ειδικές εντολές. "Όλες οι ενέργειες γίνονταν με ευθύνη του δημάρχου", πρόσθεσε, καταδεικνύοντας και ευθύνες εφοριακών που δεν έλεγχαν ως όφειλαν -όπως είπε- αν ο δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλει κανονικά εισφορές.

Επιπλέον δήλωσε πως κάποιοι από αυτούς ήταν και μέλη του συνεργείου που κλήθηκε να κάνει φορολογικούς ελέγχους στο δήμο Θεσσαλονίκης μετά την υπεξαίρεση, και ως επικεφαλής του συνεργείου ζήτησε την απομάκρυνσή τους εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. "Τόλμησα να κάνω έκθεση τον Ιούνιο του 2009 ζητώντας να αντικατασταθούν και ο διευθυντής του υπουργείου μου είπε 'Παραιτηθείτε'. Οι ενέργειές μου έγιναν και έπεσαν στο κενό. Παραιτήθηκα", πρόσθεσε.

Σε βάρος των εφοριακών αλλά και των υπαλλήλων ασφαλιστικών ταμείων που δεν απαιτούσαν τα χρήματα των εισφορών από τον δήμο, βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί αν ευθύνονται για απιστία σε βάρος της υπηρεσίας τους.

Πάντως, η επιθεωρήτρια δεν κατάφερε να ξεχωρίσει τα πλαστά από τα γνήσια παραστατικά της εφορίας όταν κλήθηκε από τους συνηγόρους να το κάνει.


Πηγή: Megatv.com

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου