Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Eurogroup: Κερδίζει έδαφος η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος

Θετικά μηνύματα προς την Ελλάδα
 

Θετικά ήταν τα μηνύματα που έστειλε στη χώρα μας το άτυπο Eurogroup από τη Λευκωσία, αναγνωρίζοντας ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στον τομέα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Οι εταίροι μας κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ένα πρόγραμμα σταθερότητας, που θα πρέπει να εφαρμοσθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, δήλωσε ότι δεν αναμένει αποφάσεις του Eurogroup πριν από τις 15 Οκτωβρίου, μεταθέτοντας τη λήψη αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ άφησε ανοικτό το θέμα της επιμήκυνσης, είπε ότι έχει ξεκινήσει η απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως στους τομείς της μείωσης των δαπανών και της αύξησης των εσόδων, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτή είναι η επίτευξη του στόχου της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών της Αυστρίας και της Ολλανδίας είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της, αλλά "όχι περισσότερα χρήματα".

Θετικό, χαρακτήρισε το πνεύμα της συζήτησης στο Eurogroup για την ελληνική οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είπε ότι υπάρχει σύγκλιση με την τρόικα.


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου