Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη-Πυλαία: Για 4 ώρες «χάρισε» το αυτί του ο δήμαρχος στους πολίτες

Επιπλέον συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί από σήμερα και εντός της εβδομάδας


Με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου ξεκίνησε χθες από την Πυλαία η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχό μου». Η συζήτηση έγινε το πρωί στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας.

Η προσέλευση των δημοτών της περιοχής ήταν εντυπωσιακή, ενώ ακολούθησε ένας ουσιαστικός διάλογος, που διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα, αφού με επιθυμία του δημάρχου δεν ορίστηκε χρονικός περιορισμός στη διάρκεια της συζήτησης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια πολύ σύντομη αναφορά του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, στις βαρύτατες συνέπειες που έχει υποστεί η τοπική αυτοδιοίκηση από την οικονομική κρίση και την εφαρμογή του Καλλικράτη. Επιπλέον, ενημέρωσε τους πολίτες για τις δραματικές περικοπές στη χρηματοδότηση του ενιαίου δήμου Πυλαίας Χορτιάτη που όπως ανέφερε είναι μειωμένη κατά 60% για τις λειτουργικές δαπάνες και κατά 55% για έργα και επενδύσεις, ενώ σε κάποια επιμέρους κονδύλια οι περικοπές ξεπερνούν το 80%.

Στη συνέχεια ξεκίνησε ένας διάλογος με αντικείμενο όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Συνολικά έγιναν περισσότερες από 50 ερωτήσεις και τοποθετήσεις πολιτών με το δήμαρχο να απαντά σε κάθε ένα ζήτημα ξεχωριστά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έδινε τις απαραίτητες οδηγίες προς τους αντιδημάρχους, που ήταν όλοι παρόντες στην εκδήλωση για να προωθηθούν πιο άμεσα τα εξειδικευμένα ζητήματα που έθεσαν οι πολίτες.

Οι πολίτες συμμετείχαν επίσης με προθυμία στην πρωτοβουλία του δήμου να προωθήσει μια νέα εποχή ηλεκτρονικής ενημέρωσης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα ατομικών στοιχείων επικοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι οι χρήστες του διαδικτύου είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την ίδια ώρα προς το δήμαρχο ηλεκτρονικά τα ερωτήματά τους μέσω twitter στον λογαριασμό @pileahortiatis.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, Μιχάλης Γεράνης, όλοι οι αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας του δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της Πυλαίας.

Ο κ. Καϊτεζίδης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ο θεσμός των ανοιχτών συζητήσεων θα συνεχιστεί, γιατί αποτελεί μια ανεκτίμητη δημοκρατική διαδικασία και ένα σταθερό οδηγό για την πορεία των προτεραιοτήτων της διοίκησης του δήμου».

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του δημάρχου με τους πολίτες θα συνεχιστεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Φίλυρο (ΚΑΠΗ πλατείας Φιλύρου), ενώ για τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Ασβεστοχώρι (αίθουσα εκδηλώσεων 1ου Δημοτικού Σχολείου)
  • Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί στο Πανόραμα (αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» στο Δημαρχείο)
  • Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Χορτιάτη (Αίθουσα ‘’Ιωάννης Μανωλεδάκης’’). 

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου