Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Α. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τη σκανδαλώδη συγχώνευση της ΑΤΕ»

«Η συγχώνευση της ΑΤΕ με την τράπεζα Πειραιώς είναι προσωρινή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα την ακυρώσει σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας», προειδοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πόλη της Κατερίνης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει «αυτή τη σκανδαλώδη εκποίηση» και θα επαναφέρει την ΑΤΕ στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των τριών κυβερνητικών κομμάτων. Χαρακτήρισε την ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ και τους άλλους στρατηγικής σημασίας δημόσιους οργανισμούς, «θεσμούς στήριξης της ευημερίας του ελληνικού λαού», ενώ ειδικά για την ΑΤΕ προειδοποίησε ότι «θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις» όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία συγχώνευσης.

Η ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του προγράμματος κάμπινγκ νεολαίας του κόμματος, που πραγματοποιείται στο Βαρικό Λιτοχώρου Πιερίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στις νέες και τους νέους, τους προέτρεψε να αγωνιστούν για να απαλλαγούν, όπως είπε, από το «βρόγχο θανάτου» της ξενιτιάς, της ανεργίας και της φτώχειας. «Εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα. Μιας ανατροπής που θα ταρακουνήσει την Ευρώπη», τόνισε, ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόϊ Ζίζεκ προέτρεψε τους Έλληνες «να σώσουν τη χώρα τους, αλλά και την Ευρώπη, από τους αυτόκλητους σωτήρες».

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου