Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο Άγιο Όρος

Επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο βόρειο τμήμα της Αθωνικής Πολιτείας συνεχίζοντας για 7η μέρα τη μάχη με τη φωτιά, η οποία, σύμφωνα με την πυροσβεστική, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση.

Εβδομήντα ένας πυροσβέστες με 35 υδροφόρα οχήματα και 61 άτομα πεζοπόρο τμήμα παραμένουν στο Άγιο Όρος, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις εστίες φωτιάς που καίνε σε δύσβατα σημεία αλλά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο των αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών, λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς και της πυκνής βλάστησης, θα απαιτηθούν κάποιες μέρες ακόμη για να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Από τις πρώτες εκτιμήσεις η πύρινη λαίλαπα, κατέκαψε πάνω από 40.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών στην περιοχή του Αγίου Όρους και περιμετρικά της Ουρανούπολης Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ, το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους πήραν το πρωί οι Βούλγαροι πυροσβέστες από τις πόλεις Μπλαγκόεβγκραντ και Μπάνσκο, οι οποίοι συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εσωτερικών της γειτονικής χώρας Τσβέταν Τσβετάνοφ. Χθες, ομάδα των Βούλγαρων πυροσβεστών επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της βουλγαρικής μονής Ζωγράφου, ελέγχοντας τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τον πυροσβεστικό εξοπλισμό της, χωρίς να διαπιστώσει κάποιου είδους πρόβλημα.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου