Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε έργο για την αναβάθμιση του αεροδρομίου

Στην ανάθεση του έργου «αναβάθμισης της αντοχής του διαδρόμου 10 - 28» του κρατικού αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με σχετική απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης.

Το έργο αποτελεί μέρος της ενταγμένης πράξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότας», η οποία περιλαμβάνει και το υπό εκτέλεση έργο «Επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου μετά παραλλήλου τροχοδρόμου που θα παράσχει τη δυνατότητα στο αεροδρόμιο να εξυπηρετεί και υπερατλαντικές πτήσεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 38.745.000 ευρώ και στον διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάιο, μετείχαν επτά τεχνικές εταιρείες. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΕΤΕΘ ΑΕ με μέση έκπτωση 40,18% και συνολική οικονομική προσφορά (με ΦΠΑ) 25.188.398 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε η ένσταση που είχε υποβάλει η κοινοπραξία «Ξανθάκης ΑΤΕ - Σιδηροδρομικά έργα ΑΤΕ», κατόπιν ομόφωνης απόφασης της επιτροπής διαγωνισμού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μείζονος σημασίας για τη λειτουργία και την ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου