Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η καλή μας η Τρόικα και το άι σιχτίρ

Του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

«Δεν παρεμβαίνει η Τρόικα στα εσωτερικά μας. Όταν παρεμβαίνει είναι απλώς για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις». Επειδή η τρικολόρ (φαιό, χακί και πορτοκαλί) κυβέρνηση δεν είναι δεξιά αλλά κεντροδεξιά με δόση συστημικής και υπεύθυνης κυβερνώσας αριστεράς, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια να επαναφέρει τη χώρα (και το λαό) στον ορθό δρόμο, στην τάξη, στην πειθαρχία.


Πρώτο φαινόμενο: ο υπουργός «πάρ’ τα όλα» Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να ικανοποιήσει τη γκρίζα βάση της Νέας Δημοκρατίας, τους ένστολους και τους ηρωικά αγωνισθέντες στα πεδία των μαχών (τάβλι, ραμί, κολτσίνα) βετεράνους των ενόπλων δυνάμεων, κάνει κίνηση «ματ»: προτείνει επιμήκυνση (είναι της μόδας) των παραγγελιών αλλά και της εξόφλησης οπλικών συστημάτων, ώστε λογιστικά να προκύψει θετικό πρόσημο και να μην κοπούν οι αμοιβές των στρατιωτικών που ως πλέον ίσοι από τους ίσους έχουν μεγαλύτερους μισθούς από τους εκπαιδευτικούς για παράδειγμα.

Η Τρόικα λέει ΟΧΙ. Διότι ενδιαφέρεται για την ισότητα των Ελλήνων πολιτών (στη μιζέρια) και όχι για τις εταιρίες που πουλάνε τα όπλα και τους διεθνείς αλλά και Έλληνες μιζαδόρους.

Δεύτερο φαινόμενο: κλαίει και οδύρεται η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ διότι η Βουλή δεν πρόλαβε να περάσει τροπολογία που έδινε το δικαίωμα στον υπουργό Οικονομικών να εκδίδει φορολογική ενημερότητα σε όποιον δεν την έχει. Η Τρόικα; Δεν είπε ΟΧΙ, διότι έτσι κι αλλιώς θεωρεί ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι δικαίωμα και γι’ αυτό δεν εγκρίνει την εγγραφή στον προϋπολογισμό κονδυλίου 1,9 δισ. ευρώ που προβλεπόταν ως έσοδα από τη σύλληψη των μπαταξήδων.

Φαινόμενο τρίτο but not least (για να καταλαβαίνει κι ο Κεδίκογλου): ο Νάκης, ο Λάκης κι ο Φωτάκης δίνουν αγώνα για να σώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έτσι, μπορεί τα νοσοκομεία να μην έχουν γάζες και νοσοκόμες, αλλά η τριανδρία έβαλε μπρος ένα φοβερό σχέδιο για να λύσει το άλυτο: ο καθένας στέλνει ένα δικό του με πρόβλημα σε κάποιο νοσοκομείο κι αυτός εισηγείται τι πρέπει να γίνει. Πρώτος ο Νάκης έστειλε στο Ιπποκράτειο ένα δικό του που το παιδί του είχε πρόβλημα και όταν αυτός διαπίστωσε ότι ο τομογράφος είναι για τα μπάζα, παρήγγειλε άλλον. Τι κι αν το πρόβλημα είχε διατυπωθεί 150 φορές εγγράφως και με χαρτόσημο; Σιγά μην πιστέψουμε τους αναξιόπιστους γιατρούς που είναι και ΠΑΣΟΚ ή τους κακεντρεχείς που ισχυρίζονται ότι ναι μεν μπορεί το νοσοκομείο να μη διαθέτει το ειδικό υγρό που χρησιμοποιούν στις αξονικές, αλλά το μηχάνημα χρειάζεται διότι ο εισαγωγέας δεν αγόρασε φέτος Πόρσε και λιμοκτονεί.

Τώρα ο Λάκης θα στείλει ένα δικό του στο Λοιμωδών (εντάξει, παράδειγμα είναι) και το νοσοκομείο (ασχέτως αν το κλείνουν) θα αποκτήσει υπερηχογράφο. Γαλάζιου χρώματος, ο άλλος εισαγωγέας τα βάφει όλα για να είναι συνεπής με την «παράταξη»…

Και μετά ο Φωτάκης θα στείλει το Σπυράκο για μπότοξ στον Ευαγγελισμό και όταν δει τι γίνεται με τα κλειστά κρεβάτια των καθηγητών θα παραγγείλει καινούργια. Σε χρώμα τζουρτζουλί. Διότι, ως γνωστόν, η έλλειψη πληρότητας σε πολλές «προσωπικές» κλινικές, δεν οφείλεται στην απληστία των βαθμοφόρων γιατρών (κάποιοι είναι και διακεκριμένοι «αριστεροί» της συνευθύνης) που επιμένουν να χρησιμοποιούν φακέλους και όχι e-mail, αλλά στην παλαιότητα των κλινών και μπροστά στον κίνδυνο να πάθει κάτι κάποιος ασθενής … κλειδώνουν το θάλαμο.

Τι λέει η τρόικα επ’ αυτού; Δε λέει, της λέμε:

Αϊ σιχτίρ!

Περισσότερες πολιτικά θέματα: http://lpyrgos-politics.blogspot.com