Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Χαλκιδική: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουρανούπολη



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την τοπική κοινότητα Ουρανούπολης του δήμου Αριστοτέλη, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στο Άγιο Όρος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις τρεις χθες το μεσημέρι (βλέπε: http://lpyrgos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9.html) σε δύσβατη περιοχή στη θέση Μονοξυλίτης του Αγίου Όρους και κατά τη διάρκεια της νύχτας επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απειλώντας τον οικισμό. Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη το συντονιστικό περιφερειακό κέντρο της Πυροσβεστικής (ΣΠΕΚ) για να αποφασίσει εάν χρειάζεται η περαιτέρω κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων. Ήδη, στην Ουρανούπολη έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας- ΠΣΕΑ Κωνσταντίνος Πάλλας προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη που σπεύδουν στο σημείο της φωτιάς, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή των δήμων του νομού Χαλκιδικής, αλλά και των Δήμων των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου