Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σε εξέλιξη η Aegean Regata 2012

Συμμετοχή και του δήμου Θεσσαλονίκης στον ιστιοπλοϊκό αγώνα


Στο πλαίσιο εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, δόθηκε στις 19 Αυγούστου εκκίνηση σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χώρας μας, την «Aegean Regatta 2012».

Ενενήντα τέσσερα σκάφη άνοιξαν τα πανιά τους από το λιμάνι της Μυτιλήνης για Οινούσσες, Βολισσό Χίου με σημείο τερματισμού το λιμάνι της Σύρου. Στον σημαντικό αυτόν αγώνα και με την αρωγή του «Θεσσαλονίκη 2012» πήρε μέρος το ιστιοφόρο του Λιμενικού Σώματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στελεχωμένο από μέλη του Ναυτικού Ομίλου Λιμενικού Σώματος και τον παγκόσμιο πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Γ. Γιακουλάκη.

Στον πρώτο αγώνα με σύμμαχο το μελτέμι εντάσεως 18 έως 30 κόμβους το σκάφος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τερμάτισε στην έβδομη θέση στην κατηγορία του μετά από 5 ώρες και 45 λεπτά. Ο δεύτερος αγώνας από Οινούσσες για Βολισσό αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολος, λόγω των εναλλαγών στην κατεύθυνση του ανέμου αλλά και της έντασής του, με αποτέλεσμα να τερματίσουν μόνο δύο σκάφη από τα πενήντα πέντε στην κατηγορία ORC CLUB, με πρώτο και χρόνο 8 ώρες και 47 λεπτά το σκάφος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Με δύο κύπελλα, ένα στην κλάση του και ένα στο overall, το σκάφος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» συνεχίζει ακάθεκτο για την τελευταία και δυσκολότερη ιστιοδρομία των 80 μιλίων από Βολισσό για Σύρο.

Με αφορμή το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Ως δήμος στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται στο χώρο του Ναυταθλητισμού και δηλώνουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το σκάφος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του δήμου Θεσσαλονίκης τερμάτισε πρώτο».

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου