Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ο Τομ Κρουζ, ο… Σμπώκος και τα χαράτσια


Του ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ

Διάβασα χτες μια είδηση. «Ο Τομ Κρουζ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο. Στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς φιγουράρει στη θέση Νο 1, αφού έβγαλε 75εκατομμύρια δολάρια την περίοδο Μαΐου 2011 – Μαΐου 2012». Μάλιστα. Ο μεγάλος Τομ Κρουζ, πασίγνωστος ανά την υφήλιο, ο άνθρωπος με τιςαμέτρητες κινηματογραφικές επιτυχίες που έχει «πίσω του»ολόκληρη… Σαιεντολογία, εισέπραξε μέσα σε ένα χρόνο στο Χόλιγουντ 75 εκατομμύρια δολάρια.

Στην μικρή Ελλάδα, ο… Σμπώκος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να «έφαγε» από το αφεντικό του «με τη μία», ποσό μεγαλύτερο από τις ετήσιες αμοιβές του κ. «Επικίνδυνη Αποστολή». Κάπου 80 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ημερολόγιο του ίδιου του Άκη, που ζητά από τον… Γιάννη να του επιστρέψει αυτό το ποσό. Ο ίδιος βέβαια ο Άκης, όπως υπολογίζουν οι δικαστικές αρχές, συνδέεται με μίζες που μπορεί να φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ, όπως διαβάζουμε σε πρόσφατα δημοσιεύματα.

Να το κάνουμε πιο… λιανά; Αν η Βίκυ η Βλαχάρα ζητήσει τελικά διαζύγιο από τον υπουργό των υποβρυχίων που… γέρνουν και μοιραζόταν τηνπεριουσία του, θα έπαιρνε πολλαπλάσια από όσα θα πάρει από τον Τομ Κρουζ η… Κέιτι Χολμς, που επίσης τον χωρίζει.

Ναι, αγαπητοί φίλοι. Αυτά είναι τα μεγέθη της μίζας που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Ασύλληπτα νούμερα ακόμη και για το μαγικό κόσμο του Χόλιγουντ. Και μιλάμε μόνο για τον Άκη, το μόνο που έως τώρα πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού στα 38 χρόνια που το… λάδι ζει και βασιλεύει στη μεταπολιτευτική, δικομματική Ελλάδα..

Ούτε για τους Μαντέληδες που παραδέχονται ενώπιον Εξεταστικών Επιτροπών ότι «τα πήραν», αλλά… δεν θυμούνται ποιος τους τα έχωσε. Ούτε για τους Τσουκάτους που ομολογούν ότι έδωσαν εκατομμύρια στο κόμμα τους, Ούτε για τους Βουλγαράκηδες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, νόμιμοι και ηθικοί,και μαθαίνω ότι εσχάτως... επανασυνδέθηκαν και με την κ. Πελέκη τους. Ούτε για το δημοσιογραφικό ζεύγος Ρουσόπουλου, που τρία τέσσερα χρόνια τώρα είναι άνεργο, αλλά μάλλον… ξεπληρώνει κανονικά τα «στεγαστικά» του για τα τρία παλάτια του, εφόσον δεν ακούμε ότι του διαμαρτυρήθηκε μέχρι τώρα καμιά τράπεζα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα διαβάσετε σε κανένα «γκλαμ» περιοδικό για τη χλιδή που ζει ο Τομ Κρουζ, η Ριάνα, η το ζεύγος Μπέκαμ, συγκρατηθείτε. Και σκεφτείτε ότι αυτά που έχουν δεν είναι τίποτε μπροστά στην περιουσία των «δικών μας παιδιών». Και μετά, πάτε όμορφα όμορφα να πληρώσετε τα χαράτσια της ΔΕΗ για να καλύψετε τις μαύρες τρύπες των ταμείων, αφού θέλατε πάλι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, «για να μη μας βγάλει ο Τσίπρας από το ευρώ»...

Περισσότερα πολιτικά θέματα: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

1 σχόλιο: