Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στα ύψη σήμερα ο υδράργυρος!

Σε κλοιό καύσωνα θα παραμείνει έως και σήμερα η Ελλάδα, με την μέγιστη θερμοκρασία να αγγίζει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 42 και τοπικά πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές περιοχές η το θερμόμετρο θα δείξει 38 με 40 και πιθανώς τοπικά τους 41 βαθμούς. Από το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων. Οι οποίοι θα φτάσουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ στα δυτικά στα βόρεια. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη και μετά.
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 41 και πιθανώς τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά παραθαλάσσια έως 38 βαθμούς. Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος και στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά θα είναι αίθριος και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 που το βράδυ θα στραφούν σε βορείους 4 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και στο Ιόνιο τα 7 τοπικά 8 μποφόρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ στα βόρεια βόρειοι 5 τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 42 και πιθανόν τοπικά 43 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά
Γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 και στην Κρήτη έως 40 και πιθανώς τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος προβλέπεται ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 και πιθανώς στα νότια τοπικά έως 41 βαθμούς.
Δροσίζει από αύριο
Ανάσα δροσιάς από αύριο με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση 6 με 8 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο τοπικά στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλές τιμές. Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχόπτωσης μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Χαρακτηριστική θα είναι και η ένταση των ανέμων που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου