Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αναστασία Βάσινα: Χρυσό μετάλλιο στην ομορφιά



Του ΝΙΚΟΥ ΠΑΛΤΣΗ  

Αν ρωτήσετε δέκα φιλάθλους ποια θεωρούν την ομορφότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, οι... έντεκα θα σας απαντήσουν «Μαρία Σαράποβα». Ε, λοιπόν, όχι. Ο «Λευκός Πύργος» σας παρουσιάζει την Αναστασία Βάσινα.

Είναι κι αυτή Ρωσίδα, γεννημένη το Δεκέμβριο του 1987 έχει ύψος 1.87 και υπηρετεί τα… Ολυμπιακά ιδεώδη μέσω του αθλήματος του μπιτς βόλει (διαχρονική… κοιτίδα παραγωγής... ταλέντων αυτής της κατηγορίας). Την είδαμε το πρωί του Σαββάτου στον αγώνα που έδωσε με τη συμπατριώτισσά της Άννα Βοζάκοβα (όχι κάτι ιδιαίτερο για την πληροφόρησή σας), απέναντι στις Κινέζες Ζαγκ Ξι και Ξουε Τσεν και… κολλήσαμε! Και η πλάκα είναι ότι οι Ρωσίδες νίκησαν κιόλας, τις αντιπάλους τους, απότα τρία πρώτα φαβορί για χρυσό.

Σαν αθλήτρια η Βάσινα μας φάνηκε να έχει μέτρια τεχνική, καλούτσικο σερβίς και δυνατό καρφί. Έχει όμως, πέρα από τα εμφανή προσόντα της κι ένα μεγάλο αγωνιστικό ατού. Μοιράζει αφειδώς... τάπες στις αντιπάλους της. Για την ακρίβεια το παιχνίδι της έμοιαζε με αυτό του Φασούλα στο μπάσκετ (να κι ένα αρνητικό της λοιπόν, να μας θυμίζει τον... ακατονόμαστο! Τέλος πάντων). Έχοντας καλό άλμα (αυτό σημαίνει εκτός των άλλων... γυμνασμένους γλουτούς) και μακριά χέρια μοίρασε 9 μπλοκ στις αντιπάλους της, που πάσχιζαν απεγνωσμένα να περάσουν ένα καρφί.

Η Βάσινα είναι... παιδί με πανεπιστημιακή μόρφωση (σπούδές στη Μόσχα) και ανήκει στην ομάδα VCMO (ούτε ξέρουμε τι σημαίνουν τα αρχικά, ούτε μας νοιάζει). Δεν ξέρουμε πόσο ψηλά θα φτάσει στο τουρνουά, πάντως το δικό μας «χρυσό μετάλλιο» το έχει κερδίσει… άνευ αντιπάλου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου