Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

«Αστειότητες» Βενιζέλου στην εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ


Τις εντυπώσεις για τα καταστροφικά αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις προσπάθησε για μια ακόμα φορά να διασκεδάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην εθνική συνδιάσκεψη για το συντακτικό συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος «τόλμησε» να απευθύνει πρόσκληση στον ελληνικό λαό για τη δημιουργία μίας «νέας κοινωνικής συμφωνίας»!
Λίγο πριν από την έναρξη, μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα. Μετά τον ορισμό προεδρείου υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη, στο βήμα ανέβηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ξεκινάμε σήμερα από εδώ την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε και τόνισε ότι «στόχος μας είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ανοιχτό και δημοκρατικό». Παράλληλα, έχοντας προφανώς... λησμονήσει πόσο πλήγωσε το κόμμα του και ο ίδιος προσωπικά τους πολίτες με τις «εγκληματικές» πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δεν δίστασε να απευθύνει «πρόσκληση συμπόρευσης» σε όλο τον ελληνικό λαό για τη δημιουργία μίας «νέας κοινωνικής συμφωνίας»!
Σχετικά με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα (ένα αποτέλεσμα που για τα δεδομένα και τα έως τώρα μεγέθη του κόμματος ήταν τραγικό) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και σημείωσε ότι το «μικρό αλλά ανθεκτικό ποσοστό του κόμματος δεν είναι αυτό που απέμεινε από τα πλειοψηφικά ποσοστά παλαιών αναμετρήσεων, αλλά η μαγιά από την οποία ξεκινά η ανασύσταση της παράταξης». «Ξεκινάμε την υπέρβαση που είναι αναγκαία, όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν κατά την ιστορική μας διαδρομή... Έχοντας πλήρη επίγνωση των αρνητικών όψεων μιας μεγάλης διαδρομής», επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κάνοντας μάλιστα λόγο για «συμπεριφορές που μέχρι και πολύ πρόσφατα μας ντρόπιασαν».
Αναφερόμενος στο όνομα και τα σύμβολα του κόμματος, σημείωσε ότι δεν είναι αυτά το πρόβλημα της παράταξης: «Οφείλουμε και μπορούμε να δώσουμε ξανά ζωντανό, γνήσιο και επίκαιρο περιεχόμενο στα σύμβολά μας», ανέφερε. Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η αναφορά του στα στελέχη που, όπως είπε, αρνούνται να συμβάλουν στην πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αναγκαίο» να μιλήσει σε «προσωπικό τόνο», καθώς «έχει διαρραγεί σε πολλά σημεία και ο ηθικός και ο συναισθηματικός ιστός της παράταξης».

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου