Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Συρία: Εντείνεται η μάχη της Δαμασκού

Οι Σύριοι αντάρτες θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στη Δαμασκό και θα βάλουν στο στόχαστρο ευαίσθητες εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους για την κατάληψη της πρωτεύουσας. Αυτό δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ένας από τους διοικητές τους.
Ο συνταγματάρχης Κάσεμ Σααντεντίν, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εντός της χώρας, δήλωσε ότι πολλοί μαχητές έφτασαν στη συριακή πρωτεύουσα πριν από δέκα ημέρες για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση ενώ σύντομα αναμένεται να σταλούν και άλλοι. «Δεν υπάρχει επιστροφή. Η μάχη της Δαμασκού αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Ξεκινήσαμε την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Δαμασκού», τόνισε
Επί τρεις ημέρες αντάρτες και κυβερνητικά στρατεύματα συγκρούονται στους δρόμους της Δαμασκού, στις σφοδρότερες μάχες που έχουν σημειωθεί στην πρωτεύουσα από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του Άσαντ. Μέχρι στιγμής πάντως φαίνεται ότι καμία πλευρά δεν είναι σε θέση να καταφέρει ένα αποφασιστικό πλήγμα στην άλλη. Ένας αξιωματικός του Ελεύθερου Στρατού που συμμετείχε στις μάχες στη συνοικία Μιντάν , ανέφερε ότι οι μαχητές έχουν θέσει την περιοχή υπό τον έλεγχό τους και κατάφεραν να απωθήσουν το στρατό που επιχείρησε να εισβάλει εκεί. Η πληροφορία αυτή δεν είναι προς το παρόν δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου