Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Το Δεκέμβριο η 7η Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση του ΣΑΕ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Ζ΄ Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), μετά από δύο χρόνια αναβολής.
Η σχετική απόφαση πάρθηκε σε συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης με το νέο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνο Τσιάρα.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Τσιάρα που «πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του ΣΑΕ σε νέες βάσεις που θα επιτρέψουν στον οργανισμό να αναπτύξει τις δράσεις τους προς όφελος των απανταχού ομογενών και την πατρίδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΕ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο που έχει προσφέρει το ΣΑΕ από την ίδρυσή του το 1995 επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να μετατραπεί σε ένα πιο ευέλικτο, αποτελεσματικό, δυναμικό και οικονομικά ανεξάρτητο οργανισμό».
Η Ζ΄ Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση, όπως και οι περιφερειακές συνελεύσεις που θα προηγηθούν το φθινόπωρο, θα πραγματοποιηθούν με έξοδα των μελών του ΣΑΕ.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου