Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Συρία: Νέα σφαγή αμάχων στο Κουσέιρ

Οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού εκτέλεσαν χθες κοντά στο Κουσέιρ, στην κεντρική Συρία, 12 εργάτες που επέστρεφαν με λεωφορείο από την εργασία τους σε εργοστάσιο λιπασμάτων, όπως τουλάχιστον κατήγγειλαν σήμερα Σύριοι ακτιβιστές.
«Οι εργάτες επέβαιναν σε λεωφορείο, το οποίο υποχρεώθηκε να σταματήσει σε σημείο ελέγχου έξω από το Κουσέιρ», δήλωσε ο Σαλίμ Καμπάνι, μέλος των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού, διευκρινίζοντας ότι εκτελέσθηκαν ομαδικά. «Οι δυνάμεις του καθεστώτος τούς λήστεψαν, τούς έδεσαν πισθάγκωνα και τούς πυροβόλησαν». Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ακτιβιστές δείχνει έναν σωρό πτωμάτων που φέρουν φρικτά τραύματα. Τα θύματα φαίνεται ότι πυροβολήθηκαν από μικρή απόσταση στο κεφάλι ή την κοιλιά. Επιβεβαιώνοντας την ομαδική εκτέλεση των 12 εργατών ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Αμπντέλ Ραχμάν κάλεσε τους παρατηρητές του ΟΗΕ να μεταβούν στο Κουσέιρ.
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδριάζει επειγόντως σήμερα στη Γενεύη για να συζητήσει το θέμα της Συρίας. Στο σχέδιο απόφασης καταγγέλλονται οι σκόπιμες εκτελέσεις αμάχων, οι οποίοι είτε πυροβολούνται από μικρή απόσταση είτε υποκύπτουν σε βασανισμούς από στοιχεία του καθεστώτος, καθώς και οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου