Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τουριστική καμπάνια σε Βρετανία και Γερμανία για την Κεντρική Μακεδονία

Εικόνες από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και πληροφορίες για ταξίδια στη Βόρεια Ελλάδα θα προσπαθήσει να μεταφέρει στους κατοίκους του Λονδίνου και της Στουτγάρδης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Στόχος είναι να προσελκύσει, έστω και λίγο πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, τουρίστες από Βρετανία και Γερμανία που δεν έχουν ακόμη κάνει κράτηση για τις θερινές τους διακοπές.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια θα συμμετέχει στην εκδήλωση με τίτλο «Η γεύση της Ελλάδας φτάνει στο Λονδίνο» που διοργανώνουν ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και άλλοι φορείς από τις 22 ως τις 26 Ιουνίου, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια θα δημιουργήσει τουριστικό περίπτερο, θα προβάλλει βίντεο στη γιγαντοοθόνη που θα τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Coin Street, θα αναρτήσει γιγαντοαφίσες και θα διοργανώσει συναυλία μουσικοχορευτικού συγκροτήματος, ενώ θα συμμετέχει και σε εκδηλώσεις παρουσίασης των ελληνικών τουριστικών προορισμών. Παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς με έπαθλο ταξίδια στην Ελλάδα.
Εξάλλου, αποφασίστηκε η δημιουργία περιπτέρου για τουριστική προβολή της στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Στουτγάρδης. Η σχετική ενέργεια στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών από τον ελληνικό πληθυσμό που ζει στην περιοχή αλλά και τον ευρύτερο πληθυσμό της Βάδης Βυδεμβέργης, που διαθέτει τη σημαντικότερη βαριά βιομηχανία της Γερμανίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Στουτγάρδης, βάσει επίσημων στοιχείων, μετακινούνται καθημερινά 220.000 επιβάτες ενώ το αεροδρόμιο του κρατιδίου συνδέεται σε 12μηνη βάση με απευθείας πτήσεις με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Θρησκευτικός τουρισμός
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια αποφάσισε να «επενδύσει» και στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού μέσω της συμμετοχής της σε σχετικό πρόγραμμα, μαζί με 16 εταίρους από την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Στο πλαίσιο του έργου, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους, θα γίνει καταγραφή των μοναστηριών που βρίσκονται στις παραπάνω χώρες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζονται σε 10.000 περίπου. Με τον τρόπο αυτό η Περιφέρεια θα προσπαθήσει να προσελκύσει στην Ελλάδα τουρίστες από χώρες που δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα της τουριστικής της προβολής, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος αποτελούν δε όλα τα σημεία της διαδρομής του Αποστόλου Παύλου και η χερσόνησος του Αγίου Όρους.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα στο: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου