Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Συρία: Συνεχίζονται οι σφαγές στην Χούλα

Ο στρατός της Συρίας προέβη χθες σε νέους βομβαρδισμούς με βαρύ πυροβολικό στην πόλη Χούλα, θέατρο μιας σφαγής που προκάλεσε κατακραυγή από μέρους της διεθνούς κοινότητας, καθώς η βία συνεχίζεται αδιάκοπα στη χώρα όπου συνολικά χθες οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 62 νεκρούς.
Ο μεγαλύτερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, το λεγόμενο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ) κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ενθαρρύνει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να διαπράττει «άγρια εγκλήματα». Αυτό συνέβη μετά τις επικρίσεις της Μόσχας για τις κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση στη Δαμασκό για την κλιμάκωση της βίας.
Στη Γενεύη, ο αναπληρωτής του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, ο Γάλλος Ζαν-Μαρί Γκεενό, δήλωσε ότι αναμένει από το συριακό καθεστώς «σαφείς χειρονομίες» για τον τερματισμό της βίας, την απελευθέρωση των κρατουμένων και την πρόσβαση στον πληθυσμό για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών. Ενώ η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρνει να συμφωνήσει για την πορεία που θα ακολουθήσει, η συνεχιζόμενη καταστολή εναντίον της λαϊκής εξέγερσης που συνεχίζεται από τον Μάρτιο του 2011 και οι μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες συνεχίζεται και χθες ακτιβιστές έκαναν λόγο για 62 νεκρούς.
Ο στρατός βομβάρδισε με βαρύ πυροβολικό το απόγευμα τη Χούλα, όπου 108 άνθρωποι σφαγιάστηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι περίπου 300 παρατηρητές του Οργανισμού που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία δεν έχουν καταφέρει να γίνει σεβαστή η εκεχειρία που προέβλεπε το σχέδιο Ανάν, που θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ την 12η Απριλίου αλλά παραβιάζεται συστηματικά από τον τακτικό στρατό, τις δυνάμεις ασφαλείας, παραστρατιωτικούς που πρόσκεινται στο καθεστώς και τους αντάρτες.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι «οι κάτοικοι έφυγαν προς άλλα χωριά στην περιοχή της Χούλα, υπό το φόβο νέων σφαγών», κάνοντας λόγο για στήλες καπνού που υψώνονταν από το χωριό Τάλντο, που έγινε στόχος του πυροβολικού. Συνολικά χθες 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους άμαχοι από δυνάμεις του καθεστώτος. Την Τρίτη, είχαν σκοτωθεί 98 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 που εκτελέστηκαν συνοπτικά στην Ντέιρ αλ Ζορ. Στους 14 μήνες που διαρκεί η βία πάνω από 13.000 Σύριοι έχουν βρει το θάνατο, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο: http://lpyrgos-internati8onal.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου