Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δέκα νεκροί από τον σεισμό στη βόρεια Ιταλία





Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα τη βόρεια Ιταλία. Το χτύπημα του Εγκέλαδου, που έγινε αισθητό στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ιταλίας, σημειώθηκε μόλις μια εβδομάδα μετά το σεισμό της Φεράρας, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια.
Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρό του βρισκόταν κοντά στη Μόντενα, 40 χιλιόμετρα βορείως της Μπολόνια και 60 χιλιόμετρα. ανατολικά της Πάρμα, και είχε εστιακό βάθος 9,6 χιλιομέτρων. Μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το νέο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου, μπορεί να προκλήθηκε από ένα νέο ρήγμα, διαφορετικό από εκείνο του σεισμού της 20ης Μαΐου.
Οι πυροσβέστες, έχουν κινητοποιηθεί για να προσπαθήσουν να απεγκλωβίσουν εργάτες που φέρονται να έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια σε βιομηχανία έξω από το χωριό Μεντόλα, όπου σύμφωνα με τους έως τώρα απολογισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι. Νεκροί υπάρχουν επίσης και στα χωριά Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα. Στα χωριά αυτά και σε πολλά άλλα έχουν καταρρεύσει αρκετά κτίρια. Στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα. Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο, με την λειτουργία Wi Fi, από την στιγμή που οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι εκτός λειτουργίας.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο: http://lpyrgos-international.blogspot.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου