Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κατάρ: 19 νεκροί από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της Ντόχα


Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πυρκαγιά που κατέκαψε χθες το απόγευμα το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας του Κατάρ Ντόχα.. Μεταξύ των νεκρών είναι και 13 παιδιά τα οποία περικυκλώθηκαν από τις φλόγες σε παιδικό σταθμό.
Όπως έγινε γνωστό, τέσσερα από τα παιδιά ήταν ισπανικής υπηκοότητας, ένα γαλλικής, ενώ στα θύματα περιλαμβάνονται και τρίδυμα αδερφάκια 3 ετών από τη Νέα Ζηλανδία. Ο υπουργός Εσωτερικών του Κατάρ Αμπττάλα μπεν Νάσερ Αλ Θάνι ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας και της πολιτικής άμυνας που έφθασαν στον εμπορικό κέντρο Villaggio λίγα λεπτά μετά την αναφορά ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά εντόπισαν γρήγορα τα 20 παιδιά σε παιδικό σταθμό του κέντρου και επικέντρωσαν όλες τις προσπάθειές τους στον απεγκλωβισμό τους. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι πυροσβέστες χρειάσθηκε να εισέλθουν από τη στέγη στον παιδικό σταθμό που είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες, αφού η σκάλα που οδηγούσε εκεί είχε καταρρεύσει. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν νασώσουν τα περισσότερα παιδιά.
Το Villaggio Mall καταλαμβάνει έκταση 125.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια και σινεμά και διαρρέετε από κανάλια όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα με γόνδολα. Χάρη στα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, και με πληθυσμό μικρότερο των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, στην πλειοψηφία τους αλλοδαπών, το Κατάρ είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Βρίσκεται μόλις μία θέση κάτω από το Λιχτενστάιν στην κατάταξη του κατά κεφαλήν εισοδήματος.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου