Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πρύτανης ΑΠΘ: Στο «κόκκινο» τα πανεπιστήμια από τα τέλη Ιουνίου

Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την επίλυση δύο «υπερεπειγόντων», όπως  τα χαρακτήρισε, προβλημάτων που δυναμιτίζουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων, ζήτησε σήμερα ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.
Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου παιδείας για το νέο νόμο για τα πανεπιστήμια όπου συμμετέχουν και οι πρυτάνεις, ο κ. Μυλόπουλος επανέλαβε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, ότι τα πανεπιστήμια θα μείνουν χωρίς χρηματοδότηση στα τέλη Ιουνίου και εν συνεχεία χωρίς διοίκηση από την 1η Σεπτεμβρίου. «Ζητήσαμε από την κ. Μπαμπινιώτη (υπουργός Παιδείας) την άμεση επίλυση αυτών των προβλημάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δράσεις του ΑΠΘ που θα μετατρέπουν το ΑΠΘ, κάθε Κυριακή μέχρι και τις 17 Ιουνίου, στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της  Ελλάδας. «Κάθε Κυριακή θα ανοίγουν οι Σχολές, οι συλλογές, τα αρχεία, τα μουσεία και τα εργαστήρια του Αριστοτελείου πανεπιστήμιου προκειμένου να τα επισκέπτεται ο κόσμος και να ενημερώνεται για τις δράσεις μας», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου