Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κέντρο Ιστορίας: Τέσσερις εκθέσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Τέσσερις εκθέσεις σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως η ΔΕΗ, το Αθλητικό Μουσείο και το Εργατικό Κέντρο, προγραμματίζει να διοργανώσει τους επόμενους μήνες το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Σκοπός των εκθέσεων αυτών είναι η παρουσίαση αρχειακού υλικού που αποτυπώνει κοινωνικοοικονομικές, τεχνολογικές και πολιτιστικές διεργασίες της νεώτερης ιστορίας της πόλης.
Η πρώτη έκθεση θα υλοποιηθεί από τις 18 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου. Πρόκειται για μία έκθεση φωτογραφιών και τεκμηρίων από το Ιστορικό Αρχείο Ηλεκτρικών Εταιριών Θεσσαλονίκης.
Θα ακολουθήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου η έκθεση με τίτλο «Το πανόραμα της αθλητικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, στο Ολυμπιακό Μουσείο, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφικού υλικού από το ιστορικό αρχείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Η τέταρτη και τελευταία έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Νοεμβρίου με τίτλο «Μνημεία της Θεσσαλονίκης στο διάβα του χρόνου…», όπου φωτογραφίες και επιστημονικά κείμενα θα καταδείξουν την εξέλιξη και χρήση των σημαντικών μνημείων της πόλης στο πέρασμα των δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου