Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δυο εκατομμύρια ευρώ για έργα στο δήμο Θεσσαλονίκης

Συνολικό ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ ο δήμος Θεσσαλονίκης για έξι έργα.
Πρόκειται για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του οθωμανικού μνημείου Παζάρ Χαμάμ, στα Λουλουδάδικα, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους τέσσερις μήνες, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου της Τούμπας, με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και περίοδο υλοποίησης τους έξι μήνες.
Μεταξύ των έργων περιλαμβάνεται επίσης η ανάπλαση της πλατείας Καούδη, στην Ε' δημοτική κοινότητα, στο τέρμα της Καρακάση. Το εν λόγω έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε εννέα μήνες. Πρόταση θα υποβληθεί και για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του διατηρητέου κτιρίου της Αναγεννήσεως, προϋπολογισμού 489.193 ευρώ και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι μηνών.
Ποσό 592.000 ευρώ διεκδικεί ο δήμος για την ανάπλαση παιδικών χαρών προς πιστοποίηση. Το έργο αποσκοπεί στην εξασφάλιση πιστοποιητικού καταλληλότητας τεσσάρων παιδικών χαρών του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών και την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ.
Τέλος, 500.000 ευρώ προορίζονται για έργα αναπλάσεων σε πάρκα και νησίδες πρασίνου στις Α', Β', Γ', Ε' δημοτικές κοινότητες, καθώς και στη δημοτική κοινότητα Τριανδρίας.
«Τα έργα διασπείρονται σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την οριστική έγκρισή τους, από το Πράσινο Ταμείο. Πραγματοποιούνται σε σημεία-κλειδιά για την πόλη, όπως το Παζάρ Χαμάμ στα Λουλουδάδικα, το διατηρητέο της οδού Αναγεννήσεως, η πλατεία Καούδη, το κολυμβητήριο της Τούμπας, καθώς επίσης αναπλάσεις σε πάρκα, νησίδες πρασίνου και παιδικές χαρές, που θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα και την αισθητική του αστικού τοπίου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου