Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δ. Σερρών: Πρόταση για ένταξη σε πρόγραμμα για την ανάδειξη του αγροτουρισμού


Η ανάδειξη του αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών αποτελεί το βασικό στόχο της πρότασης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού, Παναγιώτη Γρηγοριάδη, στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ψηφιακή Σύγκλιση». Ο τίτλος της πράξης είναι «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ανάδειξης του Αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών», προϋπολογισμού 61.500 ευρώ και κατατέθηκε στις 24-1-2014.

Η συγκεκριμένη πράξη θα αφορά την ανάπτυξη δικτυακού τόπου προσανατολισμένου στα αγροτουριστικά προϊόντα και καταλύματα του Δήμου Σερρών, ο οποίος θα βρίσκεται σε συνέργεια και διαλειτουργικότητα με τις υπάρχουσες εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο Δήμος. Στόχος της πράξης είναι η συγκεκριμένη αγροτουριστική διαδικτυακή πύλη να αποτελέσει αφενός μεν σημαντικό μέσο προβολής του Δήμου, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη του, όσο και να καθιερωθεί ως ένα χρηστικό μέσο αναζήτησης πληροφοριών αλλά και αγοράς αγροτουριστικών προϊόντων ηλεκτρονικά συμβάλλοντας στην ανάδειξη των τοπικών παραγωγών και την αύξηση του εισοδήματος τους. Οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν, σε περίπτωση έγκρισης, θα υποστηρίζουν τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα των φορητών συσκευών (iOS, Android και Windows Phone).

Στην πρόταση αυτή δήλωσε την πρόθεση συνεργασίας της, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, της οποίας η υποστήριξη για την υλοποίηση του εγχειρήματος, θεωρείται πολύτιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου