Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Προσφυγή στη δικαιοσύνη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το τροποποιημένο βίντεο της ΝΔ



Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει εντός των επομένων ωρών ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος για τη χονδροειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, προσπάθεια διασύνδεσή του με την τρομοκρατική ενέργεια στο Mail. Η κίνηση αυτή της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του news.gr θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.

Δηλαδή και κατά όσων εμπνεύστηκαν, αλλοίωσαν και κατασκεύασαν το video, αλλά και κατά των τηλεοπτικών σταθμών που το αναδημοσίευαν χωρίς καμία διασταύρωση και συνέχισαν να το δημοσιοποιούν και μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοσιοποίηση ολόκληρου του video με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου που επιβεβαίωνε και το μοντάζ που είχε υποστεί.

Σε δήλωσή του, ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η ΝΔ και η κυβέρνηση προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις μου. Θέλουν να παρουσιάσουν ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας όχι εμένα μόνο προσωπικά, αλλά τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπώ, παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό. Επειδή όμως είμαστε και εμείς υποστηρικτές της νομιμότητας, επιφυλάσσομαι προσωπικά για το πώς θα κινηθώ νομικά απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους.

Ο κυβενρητικός εκπρόσωπος πάντως επιμένει και μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε: “Όλη η ομιλία [του Β.Διαμαντόπουλου] ήταν 50 λεπτά. Δώσαμε μόνο αποσπάσματα, δεν κάναμε συρραφή. Αλλά και στην πλήρη εκδοχή είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει δικαιολόγηση της βίας και κατανόηση της οπλοχρησίας. Είναι η φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία. Όπως έχω ξαναπεί από τις εμπρηστικές δηλώσεις έως τις εμπρηστικές ενέργειες η απόσταση μικρή. Οι βουλευτές πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι “η ανεργία δεν είναι βία είναι τραγωδία, είναι αρρώστια" και αναρωτήθηκε “αν ο άνεργος έχει δικαίωμα να βιαιοπραγήσει αφού έχει ασκηθεί βία εναντίον του;"

Επιστολή στο ΕΣΡ

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π.Σκουρλέτης, για να ερευνήσει το ΕΣΡ τη μετάδοση από ηλεκτρονικά ΜΜΕ του χαλκευμένου ηχητικού video με δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ευάγγελου Διαμαντόπουλου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

"Καλούμε το ΕΣΡ να ερευνήσει τη μετάδοση από ηλεκτρονικά ΜΜΕ του χαλκευμένου ηχητικού video με δήθεν δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, κατά προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας".

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το ΕΣΡ ανταποκρίθηκε άμεσα, απαντώντας στον κ. Σκουρλέτη ότι θα διερευνήσει το θέμα και θα ενημερώσει εντός των επομένων ημερών.
Ολόκληρο το ιστορικό του βίντεο που άναψε φωτιές

Όλα ξεκίνησαν χθες όταν έγινε διανομή non-paper που παρέπεμπε σε βίντεο με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Διαμαντόπουλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες μιλώντας στο ραδιόφωνο είχε αυτοπροσδιοριστεί ως αναρχικός.

Σύμφωνα με το βίντεο που παρουσιάστηκε από την πλευρά της ΝΔ, ο βουλευτής εμφανιζόταν να παρακινεί σε τρομοκρατικές ενέργειες, με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου να κατηγορήσει τον κ. Διαμαντόπουλο ότι "στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall τέσσερις ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα".

Η φράση του κ. Διαμαντόπουλου κατά τη Νέα Δημοκρατία και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν: "Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Γιατί αυτή τη στιγμή, λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο".

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ποι δημοσιοποίησε ολόκληρο το βίντεο των δηλώσεων. Εκεί φαίνεται ότι ο κ. Διαμαντόπουλος συνέχιζε το λόγο του με τη φράση: "Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ".

Όπως ήταν φυσικό υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση με την Κουμουνδούρου να μιλά για "πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια με την απομόνωση μέρους της δήλωσης του βουλευτή".

"Άλλο πράγμα να απομονώνεις μια δήλωση κι άλλο πράγμα να μοντάρεις κατά το δοκούν κρατώντας αυτό που εσύ θέλεις και αποκρύπτοντας την αλήθεια. Η σπουδή αυτού που εμπνεύστηκε και τελικά δημιούργησε αυτό το video μόνο ένα πράγμα μαρτυρά. Ότι κάποιοι στην Κυβέρνηση είναι αμετανόητοι. Υλοποιούν ένα σχέδιο παλαιάς και συγκεκριμένα ακραίας δεξιάς κοπής προκειμένου να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε σενάρια τρομοκρατίας" ανέφερε στέλεχος της Κουμουνδούρου. Πόσα χρόνια αλήθεια, αναρωτιόταν άλλο στέλεχος χθες το βράδυ, δεν ενέπλεκαν πολλά μέλη του τότε ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία;

Ερωτηματικό για την Κουμουνδούρου είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τι λένε για το θέμα; Τους βρίσκει σύμφωνους η χθεσινοβραδινή ενέργεια; Επικροτούν τέτοιες μεθόδους κατασυκοφάντησης του πολιτικού τους αντιπάλου; Σε κάθε περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι οι εν λόγο ενέργειες δεν θα σταματήσουν.
Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου