Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Με ανανεωμένο προφίλ το You Tube




Σε επανασχεδιασμό των λειτουργιών του προχώρησε ο δημοφιλής ιστότοπος YouTube, εστιάζοντας στην προώθηση των βίντεο τα οποία προέρχονται από χρήστες που ανεβάζουν πρωτογενές περιεχόμενο σε τακτική βάση. Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, κερδίζουν αρκετά χρήματα από διαφημίσεις.

Οι συνδρομές στα κανάλια του YouTube εμφανίζονται τώρα στην αρχική σελίδα των εγγεγραμμένων χρηστών, στην οποία παρουσιάζονται προτάσεις για εγγραφή σε κανάλια και προβάλλονται όχι μόνο τα δημοφιλέστερα βίντεο, αλλά και τα κανάλια εκείνων που τα έχουν ανεβάσει.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα σχεδίαση θα εμφανίζεται στις εκδόσεις του ιστότοπου για κινητά και υπολογιστές desktop, καθώς επίσης και στην εφαρμογή (app) για φορητές συσκευές.

Τα προτεινόμενα κανάλια παραμένουν στη σελίδα ακόμη κι όταν οι χρήστες παρακολουθούν βίντεο. Οι λίστες αναπαραγωγής εμφανίζονται στο δεξιό μέρος των βίντεο, ενώ τα σχόλια, τα σχετικά βίντεο και άλλες πληροφορίες τοποθετούνται κάτω από τα βίντεο.

Ο ιστότοπος επικεντρώνεται στην προσπάθεια να πείσει τους επισκέπτες του να εγγραφούν σε κανάλια, προκειμένου να καταστήσουν το YouTube τακτικό διαδικτυακό προορισμό. Πέρυσι, το YouTube επένδυσε 100 εκατ. δολάρια στην προώθηση «πολλά υποσχόμενων ταλέντων».

Οι χρήστες-παραγωγοί πρωτογενούς περιεχομένου βγάζουν χρήματα μέσω διαφημίσεων και χορηγιών. Ορισμένοι έχουν προσελκύσει μεγάλες εταιρείες, όπως η Toyota και η Lancome.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου