Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΗ: Παραμένει στους λογαριασμούς το χαράτσι, παρά την αντίθετη απόφαση δικαστηρίου!

Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων, το λεγόμενο χαράτσι, παρά την προ ημερών αντίθετη απόφαση δικαστηρίου! Την πρωτοφανή αυτή απόφαση ανακοίνωσαν σήμερα ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης, διευκρινίζοντας ότι χθες το βράδυ κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα!

«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων», ανέφεραν συγκεκριμένα παράγοντες της ΔΕΗ.

Το ζήτημα με το τέλος ακινήτων δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε τη χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ από τη ΔΕΗ αντισυνταγματική. Μάλιστα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει να σταματήσει άμεσα η είσπραξη του χαρατσιού (τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή και σε δεύτερο βαθμό). Το υπουργείο Οικονομικών όμως έχει ήδη αναγγείλει ότι θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, στο μεσοδιάστημα ωστόσο έως ότου ξεκαθαρίσει η νομική πλευρά του ζητήματος, κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει την είσπραξη του τέλους.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, απαγόρευσε ωστόσο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όσους δεν το καταβάλουν.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ

Φαίνεται πλέον καθαρά, ότι σε αυτή την χώρα δεν υπάρχουν πλέον νόμοι. Ότι δεν τηρούνται ούτε τα πιο στοιχειώδη προσχήματα. Ότι ένας τραπεζικός υπάλληλος, που δεν έχει καν εκλεγεί στη Βουλή, αλλά τοποθετήθηκε υπουργός μιας κυβέρνησης που καλείται να επιτελέσει κάποιο έργο προς όφελος όσων την στηρίζουν (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) και σε βάρος όλων των Ελλήνων, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Το πιο τραγικό όμως δεν είναι αυτά που λέει και κάνει ο Στουρνάρας και ο κάθε ένας που παριστάνει τον υπουργό, αλλά ότι η θέλησή του γίνεται αποδεκτή αδιαμαρτύρητα και δουλικά από μια επιχείρηση, που, αν μη τι άλλο, οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τους νόμους… Τώρα, το πώς ονομάζεται μια κυβέρνηση που σε σέβεται και δεν υπολογίζει τους νόμους, το ξέρουν όλοι: χούντα!

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου