Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Mπάσκετ: ''Άλωσε'' το Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ!



O ΠΑΟΚ ''άλωσε'' το Αλεξάνδρειο καθώς επιβλήθηκε του συμπολίτη Άρη με 63-72.

Ο «δικέφαλος» που σημείωσε την τέταρτη διαδοχική του νίκη, ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ενώ είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Λάζαρο Παπαδόπουλος.

Ο «Λάζος» κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Ντόνι Μακ Γκραθ ήταν εκείνοι που «έβαψαν» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στα ασπρόμαυρα!

Κακός, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης, δεν κατάφερε αφενός να σταματήσει τα πιν `ν ρολ του ΠΑΟΚ αλλά και να βρει εύκολους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα του αγώνα εγκλωβίζοντας επιθετικά τον ΠΑΟΚ. Με τρίποντο του Πελεκάνου ο Άρης πήρε προβάδισμα με 8-4 στο τετράλεπτο αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει έστω και αυτή τη βραχεία κεφαλή για πολύ.

Ο ΠΑΟΚ με τον Παπαδόπουλο να κερδίζει όλες τις προσωπικές μονομαχίες ισορρόπησε το παιχνίδι, κόντρα σε έναν Άρη που μπορεί να μην ήταν καλός, είχε όμως τον έλεγχο του ρυθμού.

Το αργό τέμπο που προσπάθησαν να δώσουν οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου είχε αποτελέσματα μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου (25-24 στο 16') καθώς ο ΠΑΟΚ έβρισκε σκορ και από άλλους παίκτες του.

Ο Χαραλαμπίδης με τον Μακ Γκραθ έκαναν επικίνδυνη και την περιφέρεια του ΠΑΟΚ και ο «δικέφαλος» πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 35-30.

Πίεση και διαφορά


Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ. Με πίεση πάνω στους οργανωτές, δεν επέτρεψε στους κοντούς του Άρη να φτιάξουν παιχνίδι, ενώ στην άλλη πλευρά ο ίδιος έβρισκε σκορ.

Κρατώντας τον Άρη για πολλή ώρα κάτω από τους 40 πόντους προηγήθηκε με +16 (36-52) στο 27' και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 65-43.΄

Μισή… ανατροπή!


Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Άρης έδειξε πως έχει ακόμα αποθέματα ώστε να γυρίσει το παιχνίδι.

Ωστόσο το 9-0 που έτρεξε και μείωσε σε 52-56 στο 34' δεν είχε συνέχεια. Σε εκείνο το σημείο ο Κασελάκης με τρίποντο έκανε το σκορ 52-59 κόβοντας τις ελπίδες στους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε το προβάδισμα που είχε μέχρι το τέλος και έφυγε από το Αλεξάνδρειο με το ροζ φύλλο αγώνα!

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 30-35, 43-56, 63-72

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 16 (2), Χαντ 3, Πελεκάνος 18 (3), Τσιάρας, Ασημακόπουλος 2, Καραποστόλου 3 (1), Χαρίσης, Μποχωρίδης Ε. 4, Σαρικόπουλος 8, Βεργίνης 6, Τσακαλέρης 3.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 2, Κασελάκης 3 (1), Χαραλαμπίδης 15 (2), ΜακΓκραθ 17 (1), Τσαϊρέλης, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 20, Λιάπης, Χαριτόπουλος 5.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου