Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινά τη λειτουργία της η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στο φεστιβάλ κινηματογράφου


Την έναρξη λειτουργίας της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χθες το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης. «Έργο ζωής του φεστιβάλ - προσφορά του στην πόλη που το φιλοξενεί 53 χρόνια και γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια της ανεξαρτητοποίησης της», χαρακτήρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Εϊπίδης, την ίδρυση και λειτουργία της ταινιοθήκης.

Ήδη η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης έχει εξασφαλίσει 700 τίτλους ταινιών. Τη χρηματοδότησή της ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης δια του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη (με την παράλληλη ιδιότητα του ως προέδρου του φεστιβάλ), αλλά και σειρά ευρωπαϊκών πόρων και διεκδικούμενων χορηγιών.

Η πρώτη προβολή θα γίνει σήμερα στις 19.30 στην αίθουσα «Παύλος Ζάνννας» του κινηματογράφου «Ολύμπιον» με την ταινία «Καραβάτζιο» του Ντέρεκ Τζάρμαν, στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος με θέμα «Η κινηματογραφική ζωή της ζωγραφικής».

Θα ακολουθήσουν προβολές πέντε ακόμη «εικαστικών ταινιών» («Εγώ λάτρεψα το γυμνό» των Herbert Veseley και Leo Tichat, «O ζωγράφος Πικάσο» του Luciano Emmmer, «Ο λαϊκός ζωγράφος Πιροσμανί» του Giorgi Shengelaya, και τα μικρού μήκους φίλμ «Τουλούζ Λοτρέκ» του Robert Hessens και «Βαν Γκόγκ», «Πώλ Γκωγιέν», «Γκερνίκα» του Αλέν Ρενέ.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Τάκης Κανελλόπουλος» του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα αποτελέσει και την έδρα της ταινιοθήκης. Η ταινιοθήκη θα λειτουργεί κανονικά ολόκληρο το χρόνο στη Θεσσαλονίκη με αδιάλειπτο πρόγραμμα προβολών ανά εβδομάδα. Το εισιτήριο θα στοιχίζει 4 ευρώ και 3 ευρώ για τα μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου