Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Φούτμπολ Λιγκ: «Λυτρώση» στο 89’ για Ηρακλή!


Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Football League πέτυχε ο Ηρακλής κερδίζοντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα τον Θρασύβουλο με 2-1.

Είναι μια νίκη ψυχολογίας για τον «Γηραιό» που βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις στο 11ο λεπτό του αγώνα από γκολ του Πλαβούκου, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 55’ με τον Κριβοκάπιτς και τελικά να πάρει τη νίκη με γκολ του Τζοβέ στο 89ο λεπτό.

Γι’ αυτό και αποθεώθηκε μετά το τέλος του αγώνα από τους οπαδούς του, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά κυρίως για την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, ωστόσο απέδειξαν εμπράκτως πως δεν παραδίδουν τα όπλα. Αφησαν έτσι ελπίδες πως όταν η ομάδα θα «δέσει» και οι νέοι παίκτες μπουν στο κλίμα, θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες.

O Θρασύβουλος, που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αξιόμαχος, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Πλαβούκο. Ο Τζιωρτζόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Πλαβούκος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ έγραψε το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ηρακλής έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν σε φάουλ του Κριβοκάπιτς ο Στεφανίδης πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Σταυριανός σωστά τοποθετημένος μπλοκάρει τη μπάλα. Νέα ευκαιρία στο 32’ και πάλι με τον Στεφανίδη, αλλά ο Σταυριανός ήταν και πάλι εκεί.

Στο 36’ ο Θρασύβουλος έχασε διπλή ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματά του όταν το φάουλ που εκτελεί ο Μπέκας φεύγει στο πλάι και στη συνέχεια το ψηλοκρεμαστό σουτ του ίδιου μπλόκαρε ο Φιρινίδης.

Αυτό όμως που δεν πέτυχε στο 36' ο Μπέκας, παραλίγο να το πετύχει στο 41ο λεπτό ο...Τζιωρτζόπουλος για λογαριασμό του Ηρακλή, αφού στην προσπάθειά του να αποκρούσει, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ηρακλής φτάνει στην ισοφάριση με τον Κριβοκάπιτς. Ο Σέρβος παίκτης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά το γκολ ο «Γηραιός» βγήκε μπροστά για να πετύχει το νικητήριο γκολ, αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε κυρίως με τον Κριβοκάπιτς δεν τα κατάφερε.

Τελικά στο 89ο λεπτό ο Ισαάκ Τζοβέ «λύτρωσε» τους γηπεδούχους με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Νατσιόπουλου (μπήκε αλλαγή στο 87ο λεπτό στη θέση του Παληγεώργου).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Στράντζαλης): Φιρινίδης, Λόπεθ, Μίχος, Βαγγελόπουλος, Παπαστεριανός, Φερνάντεζ (27' Κωνσταντινίδης), Παληγεώργος (87' Νατσιόπουλος), Κριβόκαπιτς, Βουτσιάς (60' Ισαάκ), Χιονίδης, Στεφανίδης.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Τζιωρτζιόπουλος, Μπακάλης, Ντα Κόστα, Μπέκα (45' Καλαμιώτης, 66' Σερέπας), Ανδρίκος, Πλαβούκος (66' Σκόνδρας), Παπανίκου, Πάνος, Αγκόλι, Σύρος.

Πηγή: onsports.gr

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου