Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χαλκιδική - Αρκαδία



Από σήμερα ξεκινούν οι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων, όπως είχε διαβεβαιώσει από την Ουρανούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Προτεραιότητα θα έχουν οι παραγωγοί του ζωικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου και του μελισσοκομικού το οποίο θα αποζημιωθεί κι αυτό απευθείας από τον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ). Παράλληλα, προχωράει η αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο το οποίο θα αποζημιωθεί από τα προγράμματα ΠΣΕΑ.

Επιπλέον, οι τοπικοί φορείς ζητούν να χαρακτηριστεί η περιοχή τους πυρόπληκτη και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνηγορήσει θετικά προς τον σκοπό αυτό, όπως είχε γίνει στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Πελοπόννησο.

Σήμερα ξεκινά και η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές στην Αρκαδία με συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στην περιοχή, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Στο μεταξύ, σε ύφεση παραμένει η φωτιά στο Άγιον Όρος όπου εξακολουθούν να επιχειρούν για έκτη συνεχή μέρα μεγάλες χερσαίες δυνάμεις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκονται διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε δύσβατα σημεία, αλλά εκτιμάται ότι σύντομα θα τεθούν υπό έλεγχο.

Τέλος, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιφερειακή ενότητα Ρόδου.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου