Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Το μετρό βάζει λουκέτο στις επιχειρήσεις!


Το 35% των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης που βρίσκονταν στους δρόμους στους οποίους εκτελούνται εδώ και χρόνια έργα για την κατασκευή του μετρό της πόλης, αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά. Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη αρμόδιων φορέων για το συγκεκριμένο θέμα στις 11 Ιουλίου. Αιτία για το κλείσιμο των επιχειρήσεων ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνεχείς καθυστερήσεις στα εργοτάξια, που είχαν ως αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να παραμένουν ουσιαστικά απρόσιτα για το εν δυνάμει αγοραστικό κοινό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Την ίδια στιγμή που τα καταστήματα βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο, το παραεμπόριο στην πόλη εξαπλώνεται «ασύδοτα», όπως και τα φαινόμενα της επαιτείας, των πορτοφολάδων και της πορνείας, «ακόμη και στον ιστορικό άξονα της Αριστοτέλους», όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζορπίδης.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ στην επιστολή – πρόσκληση που απέστειλε, σημαντικά προβλήματα για την πόλη αποτελούν η ελλιπής αστυνόμευση και η αλλοίωση της πραγματικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης («τα μνημεία της πόλης είναι απροσπέλαστα, διότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και κάθε είδους καταληψίες ανεξέλεγκτα, απλώνουν την πραμάτεια τους»). Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η απουσία καθαριότητας, καθώς και η έλλειψη δημόσιων χώρων υγιεινής δίνουν την αίσθηση εικόνας τριτοκοσμικής πόλης.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου