Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Α. Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση!

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και θα την επαναφέρει στο δρόμο της ανάπτυξης εξέφρασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος – την πρώτη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι έθεσε ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και την επαναβεβαίωση της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα την κρατήσει στην Ευρωζώνη. Όπως τόνισε, ο λαός ζήτησε από την κυβέρνηση του εξέλεξε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αναστροφή της ύφεσης, και η κυβέρνηση σκοπεύει να κινηθεί προς ακριβώς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύθηκε να φέρει άμεσα νόμο στη Βουλή για την απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να έρθουν περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα.
«Η φετινή ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 7%. Πρώτος στόχος να την φρενάρουμε. Σήμερα η ανεργία έχει ξεπεράσει το 24%, ενώ στον χώρο των νέων Ελλήνων έχει ξεπεράσει το 50%», σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Παρά την οικτρή αυτή πραγματικότητά όμως, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος –φέρνοντας κατά αυτό τον τρόπο στο μυαλό τις μεγαλόστομες δηλώσεις του τραγικού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι η Ελλάδα «θα επιστρέψει το 2011 στις αγορές!»– ότι η κυβέρνησή του μπορεί σε μια τετραετία να κατεβάσει την ανεργία στο 10%. «Αυτόν τον αγώνα δίνω αυτήν τη στιγμή», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος συμπλήρωσε, κινούμενος για ακόμα μια φορά σαφώς στο δρόμο των… λανθασμένων προβλέψεων (αν όχι ψεύτικων υποσχέσεων και ηθελημένων παραπλανήσεων) της τελευταίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ– ότι στις αρχές του 2014 η χώρα μας θα μπορεί να περάσει στη φάση της ανάκαμψης και στην επαναδιαπραγμάτευση, η οποία, όπως τόνισε, θα είναι συνεχής.
«Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε, για αυτό και θα πετύχουμε», τόνισε με λογική που… αφοπλίζει ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται «να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό» και αυτό θα γίνει «αν συνεχίσουμε να δείχνουμε προς τα έξω πως στην Ελλάδα κάτι έχει αλλάξει και αφήσουμε πίσω τις μικροκομματικές έριδες». Επίσης, εξήγησε πως αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα είναι η συμφωνία για την επιμήκυνση του προγράμματος και η μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση: «Υπάρχουν καθυστερήσεις που πρέπει γρήγορα να αποκαταστήσουμε. Υπάρχει δέσμευση για μείωση του ελλείμματος, πράγμα που είναι και δικός μας στόχος», τόνισε. «Εντοπίσαμε πλήρως τις συντάξεις μαϊμού και βάλαμε τάξη στις ΔΕΚΟ», πρόσθεσε, μασουλώντας για ακόμα μια φορά την «καραμέλα» ότι για τα σημερινά δεινά της Ελλάδας ευθύνονται λογής – λογής μικροαπατεωνίσκοι που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις, επιδόματα κλπ.
Τέλος, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σε μια… επίδειξη πυγμής που σίγουρα κατατρόμαξε τους ανθέλληνες στο εξωτερικό, δριμεία επίθεση στους ξένους αξιωματούχους που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει: «Είναι υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας. Κάνουν ότι μπορούν για να αποτύχουμε. Είναι ανεύθυνοι και δεν θα τους περάσει», ανέφερε.
Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση εκλέχθηκε ο Θανάσης Μπούρας δια βοής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου