Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μάχη σώμα με σώμα δείχνει το exit poll!


Μάχη σώμα με σώμα θα δώσουν για τη νίκη στις σημερινές εκλογές η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σύμφωνα με το διακαναλικό exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα
Το exit poll –που περιέχει στοιχεία για όσους ψήφισαν μέχρι τις 4 το απόγευμα περίπου– δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με ποσοστό 27,5% - 30,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί κατά πόδας με 27% - 30%. Η διαφορά ωστόσο βρίσκεται μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους, και όλα δείχνουν ότι η σημερινή νύχτα θα εξελιχτεί σε θρίλερ, ενδεχομένως αντίστοιχο με αυτό που είχαμε βιώσει στις εκλογές του 2000. Επιπλέον, όσο περνάει η ώρα, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αυξάνεται – τα στοιχεία του exit poll που είχαν συγκεντρωθεί έως τις 2 το απόγευμα, έδειχναν την ΝΔ να προηγείται με 2%!
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 10% - 12%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% - 7,5%, ενώ αντίστοιχο ποσοστό (6% - 7,5%) δίνει το exit poll και στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που δείχνει να «κρατάει» τα ποσοστά του από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Στην 6η θέση βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ με 5,5% - 6,5% και ακολουθεί… καταϊδρωμένο το ΚΚΕ με 5% - 6%. Από τα άλλα κόμματα κανένα δεν φαίνεται ότι θα καταφέρει να μπει στη Βουλή.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου