Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σαουδική Αραβία: Εκτελέστηκε δια αποκεφαλισμού γιατί… ήταν μάγος!

Ένας άντρας εκτελέστηκε χθες δια αποκεφαλισμού στην Σαουδική Αραβία επειδή καταδικάστηκε για την… άσκηση μαγείας σε βάρος των συμπολιτών του. Ένας άλλος λόγος που οδήγησε το δικαστήριο να του επιβάλλει την θανατική ποινή, ήταν το γεγονός ότι ο άντρας –εκτός από… μάγος!– κρίθηκε ένοχος και για μοιχεία.
«Ο Μάριχ μπιν Άλι μπιν Ίσα αλ Ασίρι (Σαουδάραβας υπήκοος) ασκούσε μαγεία. Είχε στην κατοχή του βιβλία και φυλαχτά από τα οποία έμαθε πώς να βλάπτει τους πιστούς στο Θεό και διέπραξε μοιχεία με δύο γυναίκες», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε μετά την εκτέλεσή του. Ο Ασίρι εκτελέστηκε στην επαρχία Νάτζραν, κοντά στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη, ανέφερε το πρακτορείο SPA.
Όσο παράξενο και να ακούγεται, η εκτέλεση… μάγων δεν είναι πάντως πρωτοφανές φαινόμενο στην μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική χώρα του κόσμου, όπου εφαρμόζεται η ιδιαίτερα αυστηρή ουαχαμπιτική εκδοχή του ισλαμικού νόμου και δεν υφίσταται γραπτός ποινικός κώδικας. Πέρσι είχαν εκτελεστεί δια αποκεφαλισμού ένας άνδρας και μια γυναίκα για μαγεία, σε δύο χωριστές αποφάσεις.
Σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία, τουλάχιστον 82 άνθρωποι εκτελέστηκαν στη Σαουδική Αραβία το 2011, πολλοί εξ αυτών με δημόσιους αποκεφαλισμούς.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου