Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Στη Βέροια η 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Η πόλη της Βέροιας θα φιλοξενήσει φέτος την 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου, υπό τη διοργάνωση του παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Στην Ολυμπιάδα θα συμμετάσχουν μαθητές έως 15 ετών (Γυμνασίου) από 11 χώρες των Βαλκανίων και από πέντε χώρες παρατηρήτριες που βρίσκονται εκτός της περιοχής (Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Ινδονησία).
Κάθε χώρα θα συμμετέχει με την εθνική αποστολή της, που απαρτίζεται από έξι μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν σε εθνικούς διαγωνισμούς μαθηματικών, και από τους συνοδούς τους καθηγητές. Η ημέρα διαγωνισμού της Ολυμπιάδας μαθηματικών ορίστηκε η Τετάρτη 27 Ιουνίου, οπότε οι μαθητές θα κληθούν να λύσουν τα προβλήματα που θα έχουν επιλέξει ειδικές επιτροπές. Κατά γενική ομολογία ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων είναι υψηλότερος της διδασκόμενης ύλης του σχολείου.
Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι μαθητές θα ξεναγηθούν στην Βεργίνα και στην πόλη της Βέροιας, θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και άλλες εκδηλώσεις.
Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι μαθητές: Άννα Φυσέκη (7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου), Σπυρίδων Φίλιππας (13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης), Απόστολος Παναγιωτόπουλος (Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης), Ζωή Τσαγγαλίδου (Ιδιωτικό Σχολείο ΑΞΙΟΝ, Ξάνθης), Νέστωρ Χαχάμης (Γυμνάσιο Παλαίρου), Πέτρος Ντούνης (1ο Γυμνάσιο Κορωπίου).

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου