Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Α. Τσίπρας: Ζήτησε την αναστολή των μέτρων του Μνημονίου για εργασιακά και μισθούς - αστειότητες Γεννηματά



Την αναστολή της εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασισθεί και οδηγούν σε μείωση των μισθών και των συντάξεων, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην οδό Πειραιώς.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα μέτρα του Μνημονίου διαλύουν το υπάρχον σύστημα δικαίου και τόνισε ότι θεωρεί αναγκαίο να παγώσει η άρση της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων. Σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτήρισε «αλαζονεία» το να μιλά εξ ονόματος του ελληνικού λαού, παρά το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές και κάλεσε τον κ. Βενιζέλο, «εξ ονόματος του ελληνικού λαού», όπως είπε, «να κατονομάσει τα εργοδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που επέβαλαν τους νόμους που οδήγησαν στη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από 25% έως 50%».
Ο υπουργός Εργασίας δεν προέβη σε δηλώσεις, έχει όμως αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους για το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η πρώτη συνάντηση του κ. Ρουπακιώτη με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.
Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι το κόμμα της (που πρωτοστάτησε στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων) είχε θέσει εδώ και τρεις μέρες με επιστολή που έστειλε προς όλους τους παραγωγικούς φορείς, το ζήτημα της προστασίας των εργασιακών σχέσεων. «Χαιρόμαστε που και άλλες πολιτικές δυνάμεις ακολουθούν τον δρόμο που ανοίξαμε», δήλωσε η κ. Γεννηματά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου