Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΗΠΑ: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Σικάγο κατά του ΝΑΤΟ

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το στο Σικάγο ενώ ξεκινούσε η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, για να διεκδικήσουν ώστε οι χώρες – μέλη της συμμαχίας να δαπανούν λιγότερα για την άμυνα και περισσότερα για την παιδεία.
Οι ακτιβιστές κατέκλυσαν τους σχεδόν άδειους δρόμους του κέντρου της πόλης, πλαισιούμενοι από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Στους διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και το κίνημα Occupy, δεν επιτράπηκε να πλησιάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου συνεδριάζουν μέχρι τη Δευτέρα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών – μελών του ΝΑΤΟ και των χωρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση στο Αφγανιστάν.
Αίσθηση προκάλεσε η ενέργεια περίπου 50 βετεράνοι του στρατού των ΗΠΑ που συμμετείχαν στη διαδήλωση. Οι βετεράνοι πέταξαν στο δρόμο τα μετάλλια που είχαν λάβει, σε μια ενέργεια που είπαν ότι συμβολίζει το ότι απορρίπτουν τους πολέμους υπό αμερικανική ηγεσία στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Ορισμένοι από τους βετεράνους, πολλοί φορώντας αντιπολεμικά μπλουζάκια και αμπέχονα, δίπλωσαν μια αμερικάνικη σημαία ενώ μια σάλπιγγα έπαιζε το «Taps», όπως συνηθίζεται σε κηδείες στρατιωτών. «Τα μετάλλια υποτίθεται ότι απονέμονται για πράξει ηρωισμού. Δεν νοιώθω ήρωας. Δεν νοιώθω ότι μου αξίζουν», δήλωσε ο Ζακ Λαπόρτ, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ το 2005 και το 2006.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου