Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: Σχεδιάζει τη μίσθωση ιδιωτικών οχημάτων για τις ανάγκες της καθαριότητας


Στη μίσθωση ιδιωτικών αυτοκινήτων και μηχανημάτων έργων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν στον τομέα της καθαριότητας, σχεδιάζει να προχωρήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.
Το θέμα αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η μίσθωση θα αφορά –μεταξύ άλλων– γερανοφόρα οχήματα, εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και απορριμματοφόρα τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες που παρατηρούνται κατά καιρούς.
Σύμφωνα με την υπηρεσία της διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου, η μίσθωση ιδιωτικών αυτοκινήτων είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση επειγουσών και εκτάκτων αναγκών, λόγω γεγονότων που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν και εξαιτίας της αδυναμίας αντιμετώπισης με ιδιόκτητα μέσα (όπως η μεταφορά άλατος σε έντονα καιρικά φαινόμενα, η απομάκρυνση πεσμένων δέντρων, η συσσώρευση ογκωδών αντικειμένων ή απορριμμάτων).
Η μίσθωση των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων, για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, θα γίνει με δημόσιο τακτικό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου