Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Από τις 8 έως τις 24 Ιουνίου το 31ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το 31ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 8 έως τις 24 Ιουνίου με άγνωστο προς το παρόν αριθμό εκδοτών (καθώς πολύ λιγότεροι –για οικονομικούς λόγους– θα είναι κι αυτοί που θα συμμετάσχουν στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που θα προηγηθεί στα τέλη Μαΐου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ).
Ο χώρος όπου θα αναπτυχθούν τα περίπτερα των εκδοτικών οίκων, μεταφέρεται φέτος (λόγω των συνεχιζόμενων έργων στην παραλία της Θεσσαλονίκης) στο ήδη διαμορφωμένο τμήμα μεταξύ του ιστιοπλοϊκού ομίλου (ύψος οδού Φλέμινγκ) μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ύψος 25ης Μαρτίου).
Παράλληλα, η διοίκηση του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μίνι έρευνας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο την περίοδο του φεστιβάλ. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 750 επισκεπτών του περσινού φεστιβάλ, ο αριθμός των αναγνωστών παραμένει μάλλον ο ίδιος (το 54% δήλωσε ότι διαβάζει από ένα έως πέντε βιβλία ετησίως, το 18% έξι έως δέκα βιβλία και μόνο το 13% περισσότερα από 20 βιβλία). Το προφίλ των αναγνωστών παραμένει μάλλον το ίδιο: Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι γυναίκες ηλικίας 35 – 55 ετών, προτιμούν κυρίως την ελληνική λογοτεχνία και στις προτιμήσεις τους ακολουθούν η ξένη λογοτεχνία, τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα (δοκίμια), τα βιβλία ψυχολογίας και τέλος τα βιβλία τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου